Yeni nesil kablosuz kontrol cihazı [Video]

mouse
Yıllardır kullandığımız fareler her ne kadar tasarımsal olarak bazı farklılıklar gösterseler de uzun zamandır büyük bir değişime uğramıyor. Hiçbir fareye benzemeyen görüntüsü ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Flow, uzun süren bu sessizliğe son vererek farklı kontrol arabirimlerinin yakın zamanda hayatımıza gireceğinin habercisi gibi görünüyor.
İlk bakışta yuvarlak görünüşüyle pek de fareye benzemeyen cihazın üst yüzeyi tüm dokunma ve kaydırma hareketlerini algılayabiliyor. Ayrıca çevresinde bulunan halka döndürülerek istenen yere yakınlaştırma yapılabiliyor veya atanan herhangi bir eylem gerçekleştirilebiliyor. Üzerinde bulunan sensör sayesinde dokunmadan da kontrol edilebilen cihaz ile müzik değiştirme, resimler arasında geçiş yapma gibi işlemler daha kolay hale geliyor. İlk aşamada 30′dan fazla uygulamayı destekleyeceği belirtilen Flow, açık kaynaklı olması sayesinde kolayca geliştiriliyor ve istenen uygulamaya uyarlanabiliyor. Bluetooth ile bilgisayarlara, tabletlere ve hatta telefonlara bile bağlanabileceği belirtilen cihazın pilinin 7 gün dayanabileceği dile getiriliyor.
20141123232231-flow_shot
Indiegogo‘da 50 bin dolar destek bekleyen cihaz daha şimdiden 18 bin dolardan fazla fon toplamayı başarmış durumda. Stoklarla sınırlı olarak 99 dolardan satılan bu farklı kontrol cihazının 2015′in Haziran ayında piyasayadaki yerini alacağı belirtiliyor.
VİDEO

Hiç yorum yok:

| Copyright © 2013 LUX NEW TR